Saker som är bra att veta om PIM system

PIM system

När du ska välja plattform för din e-handel så bör du i samma andetag börja fundera på ett PIM system. Här kommer ett par detaljer du bör vet:

Samla all din produktinformation på en och samma plats.
Det stora problemet med produktinformation är manuellt justerad och inmatad information i olika kanaler. Du tappar helt enkelt grepp på var din information finns, om den är uppdaterad och riktig. I värsta falla har du information om produkter som utgått för längesedan. Dessutom är det otroligt tidskrävande att hantera produktinformation manuellt, och risken för att det blir fel är stor. Det är där ett PIM system kommer in i bilden. Ett PIM system all information på en och samma plats och därifrån gör du sedan kopplingar mot olika kanaler. Det resulterar i att information om dina produkter alltid är rätt och riktig.

Att vara en seriös e-handlare lönar sig.
Om du som e-handlare kommunicerar fel priser och produkter så sjunker förtroendet hos kund mycket snabbt. Då e-handel tillhör en förtroendebransch så kan ett PIM system vara skillnaden på att vinna eller försvinna. Rätt information, produktbilder och priser är något en kund kräver.

Ett modernt PIM system sköter sig nästan självt.
Ett PIM system hanterar och samlar data från olika källor. Det kan handla om automatisk uppdatering av lagersaldo, fraktinformation från fraktbolag, justerade priser från leverantören och mycket mera. Rätt uppsatt kan ett PIM system sköta sig nästan självt. Det säkerställer samtidigt att all information är aktuell och alltid finns tillgänglig för kunder i olika kanaler.

Anlita en konsult
När du ska välja PIM system bör du anlita en konsult. En konsult kan se vilka dataströmmar som bör och kan bryggas in i PIM systemet, vilket kan förkorta igångkörningsprocessen avsevärt. Utan en konsult så är också risken stor att du missar något som du sedan kommer få göra manuellt.