Världen första veganska kollagentillskottet

kollagen

Kollagenpeptider i kollagen kommer uteslutande från animaliska källor, främst från kor (bovint kollagen) och fisk (marint kollagen).

Men nu har man börjat använda ett tillägg, Revive Collagen Vegan, en växtbaserad förening som sägs efterlikna mänskligt kollagen typ 1, den vanligaste typen av kollagen i kroppen. Revive Collagen Vegan påstår sig vara den första riktiga veganska kollagenersättningen. Den har en identisk aminosyraprofil (kollagenpeptider består av aminosyror).

Vetenskapen bakom veganskt kollagen
Den nya veganska kollageningrediensen i fråga är Vecollal, ett “veganskt kollagenalternativ” är utvecklat i samarbete med biomaterial och vävnadsteknisk hud- och kollagenexpert Dr. Josue Jiménez Vázquez.

En liten placebokontrollerad studie (15 personer) visade en 134,97% ökning av kollagenproduktionen hos deltagarna efter att ha tagit 3,88g per dag. Efter fyra veckor mättes deltagarnas hud med infrarött ljus och visade sig ha en 13% minskning av rynkor och en 4,6% ökning av kollagendensitet. Resultat från en stor klinisk prövning väntas senare i år.

Innehållet i veganskt kollagen
Förutom 2,5 g veganskt kollagen som efterliknar mänskligt kollagen typ 1 exakt likadant innehåller produkten också många andra vitaminer (inklusive vitamin C, som hjälper till vid kollagenproduktionen). Antioxidant och antiinflammatoriska vitaminer A, E och ginseng, som alla är alla utmärkta ingredienser mot åldrande.

Det faktum att Revive Collagen Vegan också innehåller viktiga vitaminer och näringsämnen är mycket positivt. Alternativa matkällor är inte bara bra för ditt hår och hud, de är också viktiga för din allmänna hälsa.”

Dietisten Clarissa Renher, en förespråkare för kollagentillskott, sa: “Innovativa och näringsrika kollagentillskott stöds av forskning för veganer som kämpar för att få tillräckligt med kollagen och viktiga vitaminer från växter. Hon rekommenderar det till kunder som ett veganvänligt alternativ till kollagen.

Några produkter innehållande veganskt kollagen har redan kommit ut på marknaden och flera väntas komma det närmsta året. Det är också flera större studier på gång.