Olika skrivare, olika papper

Trodde du att allt kontorsmaterial passar till alla behov? Då är det dags att fundera en gång till. Eller åtminstone hämta in ny information. Olika papper är anpassade för olika skrivare. Det här är anledningen till att det kan vara bra att rådgöra med en expert när det är dags att köpa in kontorsmaterial. En expert på området är thk.nu som säljer just kontorsmaterial som papper, skrivare, pennor, bläck… ja, praktiskt taget allt som behövs på ett kontor.

När det gäller papper så är det nämligen så finurligt uttänkt att varje enskilt papper har egenskaper som lämpar sig mycket bra, bra, mindre bra eller rentav dåligt för vissa typer av skrivare. Ett exempel är exempelvis fotopapper avsett för bläckstråleskrivare som sedan används i laserskrivare. Ett fotopapper för bläck är inte tillverkat för de höga temperaturer som uppstår i en laserskrivare, vilket gör att det kan bli missfärgningar i papperet.

På samma sätt ska inte ett fotopapper för laserskrivare användas i en bläckstråleskrivare. Ett papper för laserskrivare har en glans som en laserskrivare kan lägga på sin toner på, och som sedan bränns fast i papperet. Används denna typ av papper i en bläckstråleskrivare, är risken istället att bläcket smetas ut och sedan torkar, vilket får till följd att skrivarhuvudet förstörs.

Är du osäker på vad för typ av papper, bläck eller toner du ska använda? Vänd dig med din fråga till någon som är van att hantera och ge råd kring just kontorsmaterial, då kommer du ha betydligt större förutsättningar att lyckas med ditt köp.