Varför använda streamingtjänster?

Idag kan alla lyssna på musik utan att det kostar dem ett öre, om de inte vill det. Det finns nämligen många streamingtjänster som betalar kändisarna genom finansierad reklam som du tittar på. Det är helt lagligt med ett flertal tjänster som till exempel spotify men om du vill ha riktigt hög kvalitativ musik så behöver du köpa premium. Det är många som gör det för att få de extra tonerna i musiken och streamingtjänster hjälper dig även att hålla koll på den allra senaste musiken samt tipsai-2r om musik som borde falla dig i smaken.

De flesta streamintjänster går att kolla till alla audio utrustning så att du kan få ett riktigt schysst sound i hela ditt hem helt gratis. Det finns ett flertal streamintjänster att använda sig av och den vanliga användaren klarar sig ofta gott med en gratisversion men om man är beroende av att musiken alltid låter perfekt så behöver man premium. Då slipper man dessutom reklam. Det finns många som väljer att köpa premium när det går i vilket fall då detta visar att man stöttar musiken.

Att arbeta som artist är mycket svårt idag och innan dess att man etablerat sig kan det vara svårt att försörja sig, även om människor känner till namnet på artisten så är det inte säkert att den får en lön som den kan leva på. Streamingtjänster betalar i vilket fall till artisten varje gång som låten spelas oavsett om du lyssnar på musiken gratis eller inte. Det är därför mycket bättre att använda sig av streamingtjänster istället för att ladda ned musik på olaglig väg, det handlar inte om många ören när du lyssnar på en låt, men du kan vara säker på att artisten iallafall får något för det vilket gör att den kan fortsätta med sitt skapande.