Vilken matta ska jag ha i köket eller matsalen?

Mattor har många fina egenskaper. Trevliga att se på och sköna att gå på är bara två egenskaper av en lång lista egenskaper som gör mattor till ett självklart val på golvet i varje rum och hem.

Men det är ju inte så enkelt att köpa en matta. Eftersom mattor dessutom brukar hålla över många år så är det ett relativt stort åtagande att införskaffa sig en ny matta. Det gäller att man är nöjd med sitt val!

I den här artikeln ska vi försöka ge tips och råd inför ditt nya inköp. Denna gången nischar vi in oss på vilken matta man ska ha i köket eller matsalen. Det finns en del praktiska frågor och funderingar som kan vara bra att reda ut innan ett köp av köksmatta.

En matta som tar plats i ett kök eller i en matsal är generellt en matta som blir utsatt för en hel del slitage och även smuts. Det är enkelt att tappa mat ned på golvet när man äter. Kanske framförallt för småbarnsfamiljerna. Mat och dryck kan mattan utsättas för, och i de flesta fallen är det bäst att då ha en matta som kan tvättas regelbundet utan slitage, och som tål att strykas. Vi människor tenderar att spendera en hel del tid i köket, och därför blir slitaget även större på en köksmatta.

Ett bra alternativ av matta till ett kök eller en matsal är plastmattan. Väldigt praktisk matta som med sitt material blir enkel att rengöra och dessutom ett bra prisläge. Använd en mopp för rengöringen av din plastmatta så kan du hålla den fräsch över tid.

Ett annat alternativ är en kelimmatta. Kelim är en tät matta som gör att det inte samlas smuts mellan fibrerna. Dessutom går det bra att bara vända på mattan om ena sidan börjar se trist, sliten och tråkig ut.